29/1 -10

Kanada, världens näst största land.

    På SO-lektionen idag fick vi äntligen börja samla information om länderna vi valt.Efter krångel med bokning av datorer känns det bra att äntligen komma igång. Jag har valt att arbeta med ett ämne åt gången och jag ska börja bloggandet med att skriva lite allmän information och fakta om landet.

    Kanada är det land i Nordamerika som ligger norr om stormakten USA. Med 33 miljoner invånare utspridda på 9.9 miljoner kvadratkilometer mark, är de även ett av världens mest glesbefolkade land, bara 3,5 invånare/kvadratkilometer. Det gränsar till nordpolen och USA och har kust i både Stilla havet och Atlanten. Kanada är hela 22 gånger större än Sverige. 

    De båda officiella språken Engelska och Franska, härstammar från den brittiska och franska koloniseringen under 1500 och 1600-talet.

Valutan i Kanada heter kanadensisk dollar. En dollar motsvarar ungefär 7 svenska kronor. Den konstitutionella monarkin styrs av drottning Elisabeth ll, med hjälp av en generalguvenör, ministrar pch tjänstemän.

   Så det här är ungefär det jag har att skriva för den här gången(; Nästa inlägg kommer handla om Kanadas geografi!


26/1 -10

Idag har vi börjat med den här terminens arbete i SO.
Vi ska arbeta med ett eget land och får välja ganska fritt på vilket sätt vi ska redovisa.
Antingen kommer man på något eget eller gör en vanlig powerpoint-redovisning, skriver en uppsats, eller så bloggar man. Jag har valt att blogga.
   Vi har inte gjort så mycket arbete den här lektionen, utan diskuterade mest om hur uppgiften skulle göras. Alla fick välja ett land att arbeta med och börjde fundera på vilken redovisningsmetod de skulle välja. Jag valde Kanada eftersom jag tycker att det verkar vara ett intressant land. Dessutom vet jag inte särskilt mycket om landet. Jag visste såklart vart landet ligger, att de är ganska stora i hockey, Ottowa är huvudstaden och att det finns två stora städer som heter Toronto och Vancouver, men där någonstans går gränsen.
   Den här uppgiften är helt annorlunda och jag tror att det kommer bli en utmaning. Det svåra är att man inte riktigt har någon mall att gå efter. Man får pröva sig fram tills man känner sig bekväm med det man skriver. Jag är ingen begåvad bloggare och inte särskilt van vid den här typen av uppgifter, men jag tror att det kommer att bli roligt!

RSS 2.0